GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με τις ευχές της Ευρώπης & της Ελλάδας... δύο τουρκικές στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη της Ε.Ε.!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Ο "Τουρκικός Εθνικός Όρκος" ... Αποτελεί την σιδερένια γροθιά του έθνους... αποτελεί τη ...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Ο "Τουρκικός Εθνικός Όρκος"...
Αποτελεί την σιδερένια γροθιά του έθνους...
αποτελεί τη θεμελιώδη αρχή η οποία διέπει την...
ανεξαρτησία μας
μέσα στις (χρυσές) δέλτους της ιστορίας»
Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ
Απόφαση της Οθωμανικής βουλής (28 Γενάρη 1920)

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναδεικνύεται σε έναν μεγάλο πολιτικό ηγέτη.
Αγαπημένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, όχι μόνον υλοποιεί τον "Τουρκικό Εθνικό Όρκο", που 'πάει γάντι' στη "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια" και το ΝΑΤΟ, αλλά ακόμη περισσότερο τον επεκτείνει για τα συμφέροντα της "πολιτισμένης" δύσης και στη Λιβύη.
Ο "Τουρκικός Εθνικός Όρκος", δηλαδή η απόφαση της Οθωμανικής βουλής (28 Γενάρη 1920), με την οποία ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ την  προβάλει ως "εθνικό όρκο", αγώνα εναντίον των ειρηνευτικών συνθηκών του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, που προβλέπει την προσάρτηση άλλων περιοχών στο Ιράκ, τη Συρία και την Ελλάδα (Κύπρο, Θράκη, Αιγαίο).
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κι ο Φαγέζ Μουσταφά αλ-Σαράζ, "πρωθυπουργός"-μαριονέτα του δυτικού προτεκτοράτου της Λιβύης, δύο χωρών που είναι στενή σύμμαχος η επίσημη Ελλάδα, με έργα και συμμαχική δράση (τα περί "ψευτοσυμφώνου" Τουρκίας-Λιβύης μόνον για εσωτερική κατανάλωση και προετοιμασία αποδοχής τετελεσμένων, όπως ακριβώς "εργάστηκαν" όλοι για το ξεπούλημα της Μακεδονίας, αλλά και τη συμφωνία με Ιταλία [Βλέπε σε: ΑΟΖ Ελλάδας Ιταλίας... Πανηγυρίζουν οι εθνοκτόνοι!]), αποφάσισαν τη δημιουργία τουρκικής στρατιωτικής-ναυτικής βάσης στη Μισράτα, πόλη και στρατηγικό λιμάνι στη βορειοδυτική Λιβύη, 187 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, αλλά και αεροπορικής τουρκικής βάσης Al-Watiya Air Base νοτίως της Τρίπολης.
Οι δύο τουρκικές στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη, δεν έχουν απλώς την έγκριση ή τη σιωπή της δύσης, αλλά είναι με την ευλογία και τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ [Βλέπε και "Reuters", 8 Ιούνη 2020: Erdogan says he and Trump agreed 'some issues' on Libya], ώστε ν' αντιμετωπιστεί η Ρωσική διείσδυση κι επιρροή στη Βόεια Αφρική, με την υποστήριξη του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.
Μάλιστα η τουρκική εφημερίδα "Yeni Şafak" (15 Ιούνη 2020) επιβεβαιώνει τη δημιουργία των δύο τουρκικών στρατιωτικών βάσεων: Turkey in talks to use two Libya military bases


Ταυτοχρόνως ο σύντροφος Μεβλούτ Τσαβούσογλου επαινεί τους «Τούρκους ήρωες στη Λιβύη... επειδή έκαναν το καθήκον τους καλά» (όλοι θυμούμαστε τον χορό της νίκης εναντίον του "δικτάτορα Άσαντ", που έσυρε ο Κοτζιάς, έχοντας αγκαζέ τον σύντροφο Μεβλούτ, δίνοντας την εντολή κατάληψης της Παλμύρας από τα κτήνη των τζιχαντιστών [Βλέπε σε: Νίκο Κοτζιά... περίμενες τέτοια ταπείνωση;]). Ο Τσαβούσογλου αποκαλεί Τούρκους και τους φονιάδες μισθοφόρους, τα κτήνη του "ελεύθερου συριακού στρατού" (αυτούς που η Ελλάδα αναγνωρίζει ως νόμιμη εξόριστη κυβέρνηση της Συρίας, "φιλοξενεί" και προστατεύει τους φονιάδες μισθοφόρους της στην Ελλάδα), προσθέτοντας: «Ευχαριστούμε τους Τούρκους ήρωες στη Λιβύη και είμαστε περήφανοι γι' αυτά που κάνουν».
Αυτοί οι "ήρωες" που επαινεί το τουρκικό φασιστικό καθεστώς είναι οι χιλιάδες μισθοφόροι που στέλνει στη Λιβύη η Τουρκία κι η αμοιβή τους είναι 2.000 δολάρια το μήνα [Βλέπε σε: Με 2.000 δολάρια το μήνα θα εγκατασταθούν στη Λιβύη οι «εξεγερμένοι» της Συρίας, που υποστηρίζονται από την Τουρκία, Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ].
Τις ίδιες ώρες η Τουρκία επιχειρεί προσάρτηση της βόρειας Συρίας (Ιντλίμπ). Επέβαλε το νόμισμά της, την τουρκική λίρα, στις κατεχόμενες περιοχές της βόρειας Συρίας. Μια επιχείρηση προσάρτησης πανόμοια μ' αυτή της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου", όπως έχουν βαπτίσει την κατεχόμενη Κύπρο μας χωρίς καμία αντίδραση από τη "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια". Φυσικά το λεγόμενο "διεθνές δίκαιο", το ότι η Κύπρος είναι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ουδόλως απασχολεί το τουρκικό φασιστικό καθεστώς αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καμία πρόθεση να υπερασπιστεί τους Ευρωπαίους πολίτες της Κύπρου. Με μια "μικρή" διαφορά... η Κύπρος παραμένει κατεχόμενη με τις ευλογίες της Ελλάδας ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ το Ιντλίμπ ήταν, είναι και θα είναι Συρία, θ' απελευθερωθεί κι η τελευταία ίντσα της τιμημένης γης των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου κι έχει ηγέτη Αδέσποτο κι Αδούλωτο: Μπασάρ Αλ Άσαντ!
Η επιχείρηση προσάρτησης του Ιντλίμπ είναι:
1. Συντονισμένη και ταυτόχρονη με το νέο φονικό εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της Συρίας, με την υπογραφή του Δένδια στις 28 Μάη 2020.
2. Συντονισμένη και ταυτόχρονη με το νέο εμπάργκο των ΗΠΑ με την επωνυμία "Νόμος του Καίσαρα" (Caesar Act).
3. Συντονισμένη και ταυτόχρονη με την καταστροφή με πυρκαγιές της σοδειάς σιτηρών του Συριακού λαού από Τούρκους, Κούρδους, ισραηλινούς, αμερικανούς και τσιχαντιστές.

4. Συντονισμένη και ταυτόχρονη με τη δράση των Κούρδων λακέδων των ιμπεριαλιστών, που τώρα εργάζονται μισθοφορικά, αλλά με μισθό μόλις 350 δολαρίων το μήνα. Βέβαια, τα αφεντικά τους τους επέτρεψαν το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων μικρών παιδιών της Συρίας, με το Ισραήλ και την Τουρκία (εξαφανισμένο "θέμα" στα ΜΜΕ και θα επανέλθουμε σ' αυτό).
Οι Κούρδοι λακέδες των ιμπεριαλιστών ανακοίνωσαν πως εκτός από το ευρωπαϊκό εμπάργκο, αποδέχονται και σέβονται το αμερικανικό εμπάργκο με την επωνυμία "Νόμος του Καίσαρα" (Caesar Act) κι αναλαμβάνουν με 350 δολάρια το μήνα να μην επιτρέψουν τη μεταφορά πετρελαίου από τις υπό αμερικάνικη κατοχή περιοχές πετρελαιοπηγών.
Ο Ερντογάν με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ (πρωτίστως τη πλήρη υποστήριξη της επίσημης Ελλάδας και τα "φύκια" της αντίστασης στο μνημόνιο συνεργασίας Τουρκίας-Λιβύης της Ε.Ε. απλώς προετοιμάζουν το "να μην είμαστε μοναχοφάηδες" του Κοτζιά), προεκτείνει και στη Λιβύη τον "Τουρκικό Εθνικό Όρκο", που προβλέπει την προσάρτηση από την Τουρκία άλλων περιοχών στο Ιράκ, τη Συρία και την Ελλάδα (Κύπρο, Θράκη, Αιγαίο).

Ο λαός της Συρίας σε κάθε πόλη και χωριό διαδηλώνει εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, που επιβάλουν δολοφονικά εμπάργκο σε μια χώρα μέλος του ΟΗΕ και παραβιάζοντας το δήθεν διεθνές δίκαιο, αφού ο ΟΗΕ καταδικάζει αυτές τις φονικές πολιτικές.
Λιτή, αλλά "πληρωμένη" η απάντηση του του Υπουργείου των Εξωτερικών της Συρίας στην εγκληματική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης:
«Δεν μας εκπλήσσει η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανανεώσει το εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Συρία.
Μια πράξη που επιβεβαιώνει την πλήρη υποταγή και εξευτελιστική εξάρτησή της από την αμερικανική πολιτική. 
Η απόφαση ανανέωσης των κυρώσεων επιβεβαιώνει τον ενεργό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον πόλεμο στη Συρία, την πλήρη υποστήριξή της σε τρομοκρατικές οργανώσεις και τα χέρια της είναι βαμμένα με το αίμα των Σύρων»
Δαμασκός, Υπουργείο των Εξωτερικών της Συρίας

«Το μοτίβο της αμερικανικής κυριαρχίας στον κόσμο δεν έχει αλλάξει,
αλλά η αντίσταση του λαού μας παρέμεινε σταθερή. 
Η πατρίδα δεν είναι εμπόρευμα γιατί είναι ιερή
και έχει πραγματικούς ιδιοκτήτες και όχι κλέφτες.»
Δόκτωρ Μπασάρ Αλ Άσαντ
Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπαάθ,
Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας

Αίνιγμα (;) πως στην Ελλάδα με την πλήρη "εθνική ομοψυχία" του κομματικού συστήματος υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 4ου Ράιχ, μιλούν για "ψευτοσύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης", όταν η επίσημη Ελλάδα είναι στενή σύμμαχος τόσο της Τουρκίας, όσο και της Λιβύης της μαριονέτας Φαγέζ Μουσταφά αλ-Σαράζ και σε κάθε ευκαιρία, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και στο ΝΑΤΟ υπερψηφίζουν την υποστήριξη σε κάθε ενέργεια του τουρκικού καθεστώτος.
Αίνιγμα (;) η απόκρυψη της αλήθειας από τα ΜΜΕ και τις αργυρώνητες δημοσιογραφικές πόρνες. Να μην ξεχάσουμε πως προχθές η αποικία Ελλαδιστάν με τον Δένδια υπερψήφισε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ΚΑΙ την παράταση του εμπάργκο εναντίον της Ρωσίας, ως τον Ιούνη 2021 (συνεχίζοντας με συνέπεια κι "εθνική ομοψυχία" την πολιτική Κοτζιά, Κατρούγκαλου). Δηλαδή δεν θέλουμε να πουλήσουμε αγροτικά, γεωργικά, ή άλλα προϊόντα στη Ρωσία, ώστε να "εκδημοκρατιστεί" η Ρωσία και ο Πούτιν. Όμως θα θέλαμε να μας στέλνει τουρίστες, ή ενώ καρφώνουμε την πλάτη του Ρωσικού λαού να μας στηρίζει στα "εθνικά θέματα" (αυτό για τους ανόητους ακροδεξιούς, δεξιούς κι "αριστερούς" που απαιτούν Ρωσική στήριξη, ενώ ουσιαστικά αντικατάστησαν τον αντικομμουνισμό με την αντιρωσική υστερία).
Η προδοτική στάση της Ελλάδας υπέρ του Ερντογάν κι εναντίον της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, διαψεύδει τις "ελπίδες" όσων πίστευαν πως θα μπορούσε η Ελλάδα να έχει έστω ελάχιστα ίχνη ελληνικής πολιτικής, έξω από τις επιταγές του 4ου Ράιχ [Βλέπε σε: Διπλωματική επαναπροσέγγιση Ελλάδας - Συρίας;].

* σημείωση:
Πως να ξεχάσουμε ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις που εγκαθίδρυσε το 4ο Ράιχ κι όλους του υπουργούς των Εξωτερικών που πήραν ενεργά μέρος στην ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον του λαού της Συρίας;
29 Μάη 2020: Την αποφράδα ημέρα για τον ελληνισμό και τον πολιτισμό διάλεξε η Ε.Ε. να στηρίξει τον Ερντογάν!
21 Φλεβάρη 2020: Η Τουρκία είναι ΝΑΤΟ, είμαστε όλοι ΝΑΤΟ! Κι η Ε.Ε. κυρώσεις στη Συρία με υπογραφή Δένδια!
17 Μάη 2019: Η δουλική εξωτερική πολιτική εμπεριέχει ένα σαφές μήνυμα για νέες χαμένες πατρίδες!
20 Ιούλη 2017: Η Ε.Ε. υποστηρίζει την τρομοκρατία!
29 Μάη 2016: Aυτή η Ευρώπη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χιτλερική Γερμανία
11 Δεκέμβρη 2016: ...ένα σαφές μήνυμα για νέες χαμένες πατρίδες!
28 Ιούλη 2014: Σχετικά με τις οικονομικές κυρώσεις και το εμπάργκο, που επέκτειναν οι ΗΠΑ και οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ… εναντίον της Συρίας

  «Ο Θεός να σε προστατεύει… ω Συρία * Allāh yahmiki yā Sūriya * الله يحميكي يا سوريا»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση