GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Παλαιστίνιοι φυλακισμένοι εναντίον της Παλαιστινιακής Αρχής για... φυλετικό διαχωρισμό!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Αυτό που συμβαίνει στην κατεχόμενη Παλαιστίνη δεν το χωρά ανθρώπινος νους... Ξεπερνάει και τη...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Αυτό που συμβαίνει στην κατεχόμενη Παλαιστίνη δεν το χωρά ανθρώπινος νους... Ξεπερνάει και τη...
Σαουδική Αραβία του δικτάτορα Σαούδ...
Ο Αμπάς διέκοψε την ενίσχυση Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων από τη Γάζα;
Σήμερα συνεχίζεται η Γενοκτονία του λαού της Γάζας κι ο Αμπάς δεν έχει κάνει καμία δήλωση...
Το Γραφείο (πρεσβεία) της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα θα ενημερώσει για το τι συμβαίνει;
Με αφορμή την επαίσχυντη και πρωτοφανή απόφαση της Παλαιστινιακής Αρχής του Αμπάς, που έκοψε την βοήθεια προς τις οικογένειες των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων από τη Γάζα, καθιερωμένη από τον ηγέτη της Παλαιστινιακής Επανάστασης Γιάσερ Αραφάτ ως ελάχιστη αλληλεγγύη στους φυλακισμένους, ο Nael Barghouthi, παλαιότερος Παλαιστίνιος πολιτικός κρατούμενος στις σιωνιστικές κατοχικές φυλακές (38 χρόνια), που χαίρει σεβασμού από ΟΛΟΥΣ τους φυλακισμένους Παλαιστίνιους, απευθύνει μήνυμα προς τον Παλαιστινιακό λαό, όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει:
[...Στους ανθρώπους του λαού μας που αγωνίζονται και που δεν έχουν δεσμευτεί ποτέ να εναντιωθούν στους γενναίους φυλακισμένους που έχουν μπροστά τους σιωνιστές δεσμοφύλακες και τις καταπιεστικές πρακτικές του, ειδικά αυτές τις μέρες.
Έχουμε έρθει αντιμέτωποι με ορισμένες πράξεις που μας βαρύνουν και καταπιέζουν συναισθηματικά, εθνικά και ηθικά, όπως όταν βλέπουμε τους σιωνιστές δεσμοφύλακες ως τον πρώτο και τελευταίο εχθρό μας, αφού χωρίζουν ορισμένα τα αδέρφια μας, τους φυλακισμένους της Λωρίδα της Γάζας που ζουν μαζί μας στις ίδιες φυλακές.

Ασκείτε (απευθύνεται στην Παλαιστινιακή Αρχή υπό την ηγεσία του Αμπάς) πολιτική φυλετικού διαχωρισμού!
Ως εκ τούτου, το καθήκον που μας διακατέχει απαιτεί ν' αναλάβετε ευθύνες και έχω πολεμήσει με χιλιάδες συντρόφους μου αιχμαλώτους του έθνους.
Δεν θα αποποιηθώ σήμερα από την ευθύνη μου, να στέκομαι μαζί με τους αδελφούς μου με το εθνικό μας καθήκον.
Η ηθική που όλοι (οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι) έχουμε θέσει είναι αυτή και γι'' αυτό σας ζητάμε να μην μας βάλετε σε αυτή την πιο οδυνηρή μάχη. Διαμαρτυρόμαστε απέναντι σ' εκείνους που ήταν σύντροφοί μας και φυλακίστηκαν μαζί μας και έχουν πάρει αυτή την απόφαση (η Παλαιστινιακή Αρχή του Αμπάς έκοψε την ενίσχυση των οικογενειών φυλακισμένων από τη Γάζα).
Αλλάξτε τις αποφάσεις σας για να αποτρέψετε να πραγματοποιήσουμε Απεργία Πείνας (εναντίον της Παλαιστινιακής Αρχής) με αίτημα την υπεράσπιση των οικογενειών των φυλακισμένων, που πρέπει να παραμείνει καθήκον για όλους.
Είθε ο Θεός να δώσει την απελευθέρωση και τη νίκη στον λαό μας.
Ο αδελφός σας
Nael Barghouthi 
38 χρόνια στις κατοχικές φυλακές
8 Αυγούστου 2018]

Ο Nael Barghouti το 1993 και όταν συνελήφθη το 1978

Nael Barghouthi, ο παλαιότερος φυλακισμένος Παλαιστίνιος στις σιωνιστικές φυλακές του κατοχικού καθεστώτος, το Γενάρη του 2017 μεταφέρθηκε στις φυλακές του όρους Gilboa...

Δυστυχώς... είχαμε επισημάνει στις 17 Μάη 2018, μεταξύ άλλων (Είναι ένα πάθος στην καρδιά μου...):
Ο Μαχμούντ Αμπάς, πρόεδρος της "Παλαιστινιακής Αρχής", όταν δεν εγκαινιάζει μετονομασίες δρόμων δίνοντας το δικό του όνομα -μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο ηγέτης εν ζωή να μετονομάζει οδούς, με το όνομά του- συνεχίζει το δρόμο των συμβιβασμών για τις επιχορηγήσεις από τους άραβες δικτάτορες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ. Ορισμένοι θα πουν πως αυτά δεν θα έπρεπε να λέγονται για "το καλό της Παλαιστίνης". Όμως όλοι τα γνωρίζουν και δεν είναι αποκαλύψεις. Η αλήθεια είναι επαναστατική και πρέπει να πούμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, ακριβώς για το Δικαίωμα στην κλεμμένη πατρίδα του λαού της Παλαιστίνης.

Ο κύριος Μαχμούντ Αμπάς, παραμένει πειθήνιο όργανο του σιωνιστή δικτάτορα Σαούδ, που όχι μόνον καλεί τους Παλαιστίνιους να υποταχθούν στους κατακτητές τους, να εγκαταλείψουν το Δικαίωμα στην Επιστροφή, παρουσιάζοντας και "σχέδια" να μεταφερθούν στην έρημο του Σινά, αλλά και στον πλήρως ελεγχόμενο από το Ισραήλ "αραβικό σύνδεσμό" εξαπολύει επιθέσεις εναντίον της Συρίας, του Ιράν και της Χεζμπολάχ, που μάλιστα μόλις χθες επικήρυξε ως "τρομοκράτες" 10 ανώτατα στελέχη της οργάνωσης μετά τη νίκη στις εκλογές του Λιβάνου (To "σύνδρομο" του Άξονα της Αντίστασης κτύπησε και τον Λίβανο!).
Όταν ο Μαργουάν Μπαργκουτί, ο αρχηγός της ιστορικής Φατάχ του Αραφάτ σαπίζει στις φυλακές των σιωνιστών...
Όταν ανήλικα αγόρια και κορίτσια των Παλαιστινίων σαπίζουν στις φυλακές...
Όταν οι δολοφονίες Παλαιστινίων είναι ζήτημα ρουτίνας...
Σήμερα αντί να θεμελιώσουν ξανά την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης - ΟΑΠ, την εξαφανίζουν. Την Παρασκευή 4 Μάη ο κύριος Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε την "επανεκλογή" του μετά το τέλος των τετραήμερων εργασιών του Παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την "εκλογή" μελών της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής, του ανώτατου οργάνου της Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης - ΟΑΠ.

Παλαιστίνη
Είναι το σπίτι μου κι ο δρόμος της...
νίκης μου.
Είναι ένα πάθος στην καρδιά μου.
Είναι μια περήφανη μελωδία στα χείλη μου.
Ξένα πρόσωπα στην κλεμμένη Γη μου,
πουλάνε τη σοδειά μου, καταλαμβάνουν το σπίτι μου.
Όμως εγώ γνωρίζω το δρόμο μου,
ο λαός μου θα επιστρέψει στο σπίτι των παππούδων του,
ο λαός μου θα επιστρέψει στη ζεστασιά της κούνιας του.
Η Παλαιστίνη είναι το σπίτι μου κι ο δρόμος για τη νίκη μου.
Σουλαϊμάν Αλ Ίσσα
ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές της Συρίας και του Αραβικού Έθνους
(μετάφραση του σχολιαστή)

Σχετικά με την Παλαιστίνη:
* Ανθρώπινη ασπίδα ΜΕΣΑ στη Γάζα, στη διάρκεια των βομβαρδισμών 1
* Ανθρώπινη ασπίδα ΜΕΣΑ στη Γάζα, στη διάρκεια των βομβαρδισμών 2
* Έφυγε ο Παπαφλέσσας της Επανάστασης, αλλά πρόλαβε Λεύτερο το Χαλέπι!
* Όταν η Παλαιστινιακή Επανάσταση είχε Ηγέτες...
* Σάμπρα & Σατίλα... ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!
* 15 Μάη 1948... H μεγαλύτερη κλοπή στην παγκόσμια ιστορία
* Vittorio Arrigoni (Βίκ)... το γελαστό παιδί της Παλαιστίνης!
* O Όμαρ της Νάπολης...

Το πρωτότυπο κείμενο του περήφανου Παλαιστίνιου αγωνιστή Nael Barghouthi, στην αραβική:
بسم الله الرحمن الرحيم
رسالة من أقدم أسير فلسطيني في سجون الاحتلال الأسير القائد نائل البرغوثي موجهة لشعبنا الفلسطيني
إلى أبناء شعبنا المناضل والذين لم نعهد على أحد منه إلا الوقوف مع أسراهم البواسل في محنهم أمام السجان الصهيوني وممارساته القمعية ولا سيما في هذه الأيام.
لقد آلمنا ما وصلنا إليه من بعض الأمور التي تُشكل صغطاً وجدانياً ووطنياً وأخلاقياً على نفوسنا، حيث أننا كنا وما زلنا نرى السجان الصهيوني هو عدونا الأول والأخير، ولكن بقطع رواتب بعض إخواننا الأسرى من أبناء قطاع غزة والذين نعيش معهم في نفس السجون؛ أصبحنا نمارس سياسة التفرقة العنصرية!!
ولذلك إن الواجب الذي زُرع فينا يُحتم علينا الوقوف أمام مسؤولياتنا، وأنا الذي خُضت مع الآلاف من إخواني الأسرى معارك الأمعاء الخاوية الوطنية لن أهرب اليوم من مسؤوليتي والوقوف مع إخواني ومؤازرتهم بما يقتضيه علينا واجبنا الوطني والأخلاقي الذي تربينا عليه جميعاً، ولذلك نناشدكم ألا تضطرونا لخوض هذه المعركة الأكثر إيلاماً للحركة الأسيرة بأن نوجه أمعائنا الخاوية واحتجاجاتها إلى من كانوا زملاء قيد وأصبحوا اليوم متنفذين بيدهم القرار!!
وإن منع توجهنا للإضراب يكون بإعادة رواتب عوائل الأسرى التي تم قطعها وأن يبقى الدفاع عن الأسرى واجب على الكل الوطني.
نسأل الله التحرير والنصر لشعبنا
أخوكم نائل البرغوثي أبو النور
38 عام في سجون الاحتلال

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση