GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νόμπελ... Άξιζαν τα παιδιά του Τσε & του Φιδέλ αυτή τη μεταχείριση;

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Νομίζω, σύντροφοι, ότι η αυτοκριτική είναι τόσο απαραίτητη για εμάς, όσο ο αέρας, όσο το νερό. » Στάλιν από τ...


Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Νομίζω, σύντροφοι, ότι η αυτοκριτική
είναι τόσο απαραίτητη για εμάς,
όσο ο αέρας, όσο το νερό.
»
Στάλιν

από την εισήγηση στη Συνέλευση της Μόσχας, 13 Απρίλη 1928

Έδωσαν το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2020 σε μια...

ομάδα που κηρύττει την ειρήνη και την αγάπη Food, WFP - UN και αυτό είναι όλο! Δηλαδή χρηματοδότησαν μια δική τους κερδοσκοπική επιχείρηση, μια ΜΚΟ υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Ας δούμε τις "σοβαρότερες", "έγκυρες" και με το περισσότερο "πολιτικό βάρος" υποψηφιότητες, που σηματοδοτούν την πολιτική παρέμβαση του "Νόμπελ Ειρήνης" -παρακάτω θα εξηγήσουμε τι σημαίνει σήμερα αυτή η παλιατσαρία "Νόμπελ":

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ... που συγκλόνισε στον πλανήτη όλους τους "εγκριτους" διεθνείς οργανισμούς... από το Νταβός, τον ΟΗΕ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τον πάπα του Βατικανού, την "ευρωπαϊκή αριστερά της εποχής μας" κι άλλα "ευγενή ιδρύματα" του υπερεθνικού κεφαλαίου. Γκρέτα... η νεαρή ακτιβίστρια που αγωνιά για τον κίνδυνο της "κλιματικής αλλαγή" και μάλιστα ώθησε και στην Ελλάδα χιλιάδες μαθητές στους δρόμους για την "Παρασκευή της Γκρέτα"... [Βλέπε, σε: Η Γκρέτα συγκλόνισε & τους δωσίλογους στην πατρίδα μας].

Οι εξεγερμένοι του Χονγκ Κονγκ για δημοκρατία κι απόσχιση από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας... [Βλέπε σχετικά, σε: Απελευθερώστε το Χονγκ Κονγκ... από την πείνα και τυραννία! και σε: Η εποχή της υποχώρησης τελείωσε! Η κόκκινη σημαία των πέντε αστέρων είναι σεβαστή σε όλο τον κόσμο].

Δεν θα μπορούσε ν' απουσιάζει ο Ανατόλιεβιτς Ναβάλνι (Aleksey Navalnyj), που υποτίθεται ότι δηλητηρίασε ο Πούτιν... ως "τον άνθρωπο που ο Βλαντίμιρ Πούτιν φοβόταν περισσότερο", ως "ένα από τα γνωστότερα πρόσωπα στην Ρωσία, στα εγχώρια και διεθνή μέσα, ως κριτικός της διαφθοράς και του ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν" [Βλέπε, σε: Αυτός είναι ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο κύριος ΤΙΠΟΤΑ, δήθεν "πολέμιος της διαφθοράς" του Πούτιν!].

Φυσικά η Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια (Svetlana Tikhanovskaya), ο φόβος και τρόμος του "δικτάτορα" Λουκασένκο στη Λευκορωσία που αντιστέκεται στον ιμπεριαλισμό κι αρνήθηκε τα εκατομμύρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (την εταιρία του Μπιλ Γκέιτς) για να βάλει σε καραντίνα την πατρίδα του [Βλέπε, σε: Ο Μακρόν αυτοπροτείνεται διαμεσολαβήτης στη Λευκορωσία. Ο Λουκασένκο απαντάει: "Θα κάνω το ίδιο με τα κίτρινα γιλέκα" και σε: Η ολοκληρωτική νίκη του «τελευταίου δικτάτορα της Ευρώπης» έχει απλές απαντήσεις].

Ήταν 318 οι υποψηφιότητες αυτής της χρονιάς (2020), που ήλπιζαν στο βραβείο των 10 εκατομμυρίων κορωνών (περίπου 950.000 ευρώ), από την Νορβηγική Επιτροπή.

Άξιζαν τα παιδιά του Τσε & του Φιδέλ, μάλιστα με πρωτοβουλία ελληνική, να τους βάλουν στο ίδιο επίπεδο με όλους αυτούς που διεκδικούσαν το χρηματικό βραβείο;

Ενέπλεξαν την πρεσβεία της σοσιαλιστική Κούβας, αλλά και την κυβέρνηση της Κούβας... Άξιζε αυτή η "πάλη" με ανταγωνιστές τους παραπάνω;

Από το φιλόξενο "PRESS-GR", πρώτοι αναδείξαμε -παρά την φίμωση από τα ΜΜΕ και την αργυρώνητη δημοσιογραφία-, πως η σοσιαλιστική Κούβα αντιμετώπισε τη διεθνή κι ανθρωπιστική αλληλεγγύη σ' αυτή της κρίση του κορωνοϊού [Θυμίζουμε, 15 Μάρτη 2020: Ζητήθηκε βοήθεια σε Κούβα-Βενεζουέλα-Κίνα... από την "ακροδεξιά"!]. Να μην μας διαφεύγει κι ο πόλεμος εναντίον της Κούβας από μια οργάνωση (Ellinika Ηoaxes), επίσημη οργάνωση του υπερεθνικού κεφαλαίου με συγκεκριμένα καθήκοντα λογοκρισίας και διασποράς ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, που κτυπούσαν αδιάκοπα για λογαρισμό των χρηματοδοτών τους: "Η παραπληροφόρηση σχετικά με την ιντερφερόνη άλφα 2β από την Κούβα στην αντιμετώπιση της νόσου COVID-19"!
Σε αυτόν τον κόσμο, κάποιοι κάνουν ότι μπορούν για να μην πεθάνουν τώρα χιλιάδες άνθρωποι ενώ κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται για τρελά κέρδη από τους επιζήσαντες για την κατόπιν εορτής πρόληψη (εμβόλιο)...
Πληρωμένη η τότε απάντηση στα μορμολύκεια του Σόρος: To “ELLINIKA HOAXES” σε διατεταγμένη υπηρεσία βγάζουν face news το κουβανικό φάρμακο για τον κορονοϊό

Στη συνέχεια, πάντα μέσα από το "PRESS-GR", αναδείξαμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της σοσιαλιστικής Κούβας κι οφείλουμε να το σημειώσουμε... ενδεικτικά:

* 17 Μάρτη 2020, Η Κούβα παραδίδει μαθήματα Ανθρωπισμού! Επιτρέπει σε βρετανικό πλοίο με Coronavirus στους επιβάτες να ελλιμενιστεί!

* 17 Μάρτη 2020, Η Κούβα και στη Βενεζουέλα... Σκέψεις να ζητήσει βοήθεια η Ελλάδα από την Κούβα;

* 19 Μάρτη 2020, ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ: Τα παιδιά του Τσε & του Φιδέλ προστρέχουν να βοηθήσουν την Ιταλία... για να σωθούν Ανθρώπινες ζωές!

* 22 Μάρτη 2020, Για πρώτη φορά στη Δυτική Ευρώπη οι "Άγιοι" της Αλληλεγγύης και του Ανθρωπισμού"!

* 23 Μάρτη 2020, «Όποιος πεθάνει για τη ζωή δεν μπορεί να αποκαλείται νεκρός»!

* 28 Μάρτη 2020, Γιατί η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ζητήσει τη βοήθεια των χωρών που μπορούν να βοηθήσουν... όταν η Ευρώπη αδιαφορεί;

«Προτιμώ την στοργή οκτώ εκατομμυρίων Κουβανών
από τα 5 εκατομμύρια δολάρια σας»
Θεόφιλος Στίβενσον

* 29 Μάρτη 2020, Ιός που εξαπλώνεται από την Κούβα... τώρα και στην Ανδόρρα!

* 12 Απρίλη 2020, Covid-19: 2η Μπριγάδα Κουβανών γιατρών στην Ιταλία!

* Οι Κουβανοί επέστρεψαν από την Ιταλία... Δυστυχώς σας μεταφέρουμε πίσω

«Ο μαρξισμός-λενινισμός είναι βαθιά διεθνιστικός
και βαθιά πατριωτικός... ταυτοχρόνως
Πατρίδα ή Θάνατος! Θα νικήσουμε!
¡Patria o Muerte!  ¡Venceremos!»
Φιδέλ Κάστρο
Στην ομιλία του στη διάρκεια της Εθνικής Συνέλευσης
της Λαϊκής Εξουσίας,
θέατρο "Καρλ Μαρξ", 2 Δεκέμβρη 1976

* Φιδέλ: Διεθνισμός και Πατριωτισμός!

28 Απριλίου 2020 δημιουργήθηκε στο γνωστό facebook μια ομάδα με την επωνυμία Νόμπελ στους γιατρούς της ΚΟΥΒΑΣ - Nobel Prize for the Doctors of Cuba 2021-, στην οποία προσκληθήκαμε να συμμετάσχουμε και το κάναμε. Όμως επισημάναμε από την πρώτη στιγμή πως θα ήταν καλύτερα ν' αναδειχθεί ο ρόλος της σοσιαλιστικής Κούβας και οι πρόοδοι της ιατρικής στη χώρα του Τσε και του Φιδέλ κι όχι η διεκδίκηση ενός Νόμπελ, που στο κάτω κάτω έλαβε ακόμη κι ο δολοφόνος Ομπάμα (έκανε τόσους πολέμους, βομβάρδισε χώρες και δολοφονήθηκαν άμαχοι -παιδιά, γυναίκες γέροντες, ξεπερνώντας ΟΛΟΥΣ τους προέδρους των ΗΠΑ σε φονικές δράσεις παγκοσμίως). Ακριβώς έτσι, όπως το σημειώνει ο σύντροφος Βαγγέλης Γονατάς "H Κούβα “ξεπλένει” το Βραβείο Νόμπελ ;
Ο προβληματισμός αυτός τέθηκε αρχικά και καλοπροαίρετα από κάποιους, όχι βέβαια για την Κούβα, αλλά για την πρωτοβουλία που πάρθηκε στις 28 Απριλίου 2020 με την δημιουργία της ομάδας Νομπελ στους γιατρους της ΚΟΥΒΑΣ -Nobel Prize for the Doctors of Cuba 2021 στο facebook [...]", στο εξαιρετικό "Cubaniagriega". Για την ιστορία, πέρα από τα σχετικά σχόλια και την σιωπή που επιδειχθεί για να μην εκφραστεί διχαστική-διασπαστική πορεία, αλλά και τις διαβεβαιώσεις του εμπνευστή και δημιουργού της ομάδας, πως "θα συζητηθούν οι προβληματισμοί και θα αποφασιστεί η ονομασία της ομάδας", τίποτα απ' αυτά δεν συνέβησαν.

Υπήρξε και μια επικριτική δημόσια ανακοίνωση Παρέμβαση με αφορμή το αίτημα για απόδοση του Νόμπελ Ειρήνης στους γιατρούς της Κούβας, από τους συντρόφους του Μετώπου Καναφανί και μια προσεγμένη απάντηση από το "Cubaniagriega", χωρίς καμία συνέχεια.

Έγινε συλλογή υπογραφών, συγκροτήθηκε επιτροπή προσωπικοτήτων και διαβάσαμε: «Η ελληνική πρόταση για βραβείο Νόμπελ 2021 είναι πλέον αποδεκτή από την επιτροπή του Νόμπελ. Την πρόταση κατέθεσε ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΜΠ κ. Γιάννης Μηλιός και στη συζήτηση μαζί του αναδεικνύεται πώς φτάσαμε μέχρις αυτή την τιμητική για τη χώρα διάκριση, αλλά και για τη σημασία η ιατρική μπριγάδα της Κούβας να είναι στις υποψηφιότητες, αλλά και να λάβει το βραβείο.»

Σήμερα, αφού ολοκληρώθηκαν όλα τα παραπάνω τίθεται ένα ερώτημα: Άξιζε αυτή η μεταχείριση στη Μπριγάδα "Henry Reeve", τα παιδιά του Τσε και του Φιδέλ;

 


Η τελετή απονομής των Νόμπελ... μάλλον δεν συνάζει με τα παιδιά του Τσε και του Φιδέλ...

Διαβάζουμε, λοιπόν: "Ο ομότιμος Καθηγητής του ΕΜΠ κ. Γιάννης Μηλιός και στη συζήτηση μαζί του αναδεικνύεται πώς φτάσαμε μέχρις αυτή την τιμητική για τη χώρα διάκριση, αλλά και για τη σημασία η ιατρική μπριγάδα της Κούβας να είναι στις υποψηφιότητες...".

Είναι τιμητική διάκριση η κατάθεση μιας υποψηφιότητας; Μάλλον όχι και κάποιος να ενημερώσει τον κ. Μηλιό... Σήμερα είναι γνωστό σ' όλους πως ο μηχανισμός Νόμπελ είναι πολιτικό όπλο του κεφαλαίου... 318 υποψηφιότητες (211 πρόσωπα και 107 οργανώσεις) και την αγωνία των οργανωτών για περισσότερες υποψηφιότητες, μπροστά στον εξευτελισμό του θεσμού.

Δεν χρειάζεται να είσαι "συνωμοσιολόγος", πολιτικός αναλυτής, αριστερός ή δεξιός δημοσιογράφος, για να κατανοήσεις τι σημαίνει Νόμπελ Ειρήνης -και γιατί πρέπει να προβληματίσει όλους όσους ενεπλάκησαν σ' αυτό, αφού ήταν ελληνική πρωτοβουλία- και γιατί τα 950.000 ευρώ έπρεπε να δοθούν σε μια ΜΚΟ του ΟΗΕ: Food, WFP - UN

Μια οργάνωση (ΜΚΟ) με έδρα τη Ρώμη της Ιταλίας, στελέχη με φαραωνικούς μισθούς, βίλες, αλλά λόγω των τεράστιων σκανδάλων (ακόμη και της σεξουαλικής παρενόχλησης, σε κάθε μεριά του πλανήτη), δεν υπάρχουν πρόθυμοι χρηματοδότες. Κι αυτές οι οργανώσεις, αναζητούν χορηγούς όταν πολλά κράτη αρνούνται να χρηματοδοτούν για σκοπούς που δεν έχουν σχέση με τις επίσημες διακηρύξεις τέτοιων ΜΚΟ.


Δεν αρκεί το σκάνδαλο με τον Mick Lorentzen (Representative/Country Director at World Food Programme), που παύθηκε για σεξουαλική παρενόχληση, ώστε να μειωθούν, αλλά να σταματήσουν  χορηγοί και κράτη να προσφέρουν χρήματα σ' αυτό τον "ειρηνικό οργανισμό καταπολέμησης της πείνας", όπως θα μας βομβαρδίσουν τα ΜΜΕ κι η δημοσιογραφία;

Να ξεχάσουμε το σκάνδαλο στη Μοζαμβίκη (Απρίλης 2019): Σεξουαλική κακοποίηση με αντάλλαγμα φαγητό μετά το πέρασμα του κυκλώνα Idai;


Νόμπελ Ειρήνης... 950.000 ευρώ... μέσον χυδαίας χρηματοδότησης μιας ΜΚΟ τους, που πάει από το κακό στο χειρότερο και προσπαθούν να διασώσουν!

Τα παιδιά του Τσε και του Φιδέλ, πως μπορούν να έχουν σχέση μ' όλα αυτά;

Θα υπάρξει αυτοκριτική για μια λάθος πρωτοβουλία, ή ξανά και ξανά τα ίδια;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση