GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέντε κόμματα, μια πολιτική!

. Καραμανλής και Αλογοσκούφης κράτησαν κρυφή την απάντηση της ΕΕ για τις εξελίξεις στον ΟΤΕ... Από τον Φώτη Περλικό ,, Η Φιλελεύθερη Συμμαχ...

.
Καραμανλής και Αλογοσκούφης κράτησαν κρυφή την απάντηση της ΕΕ για τις εξελίξεις στον ΟΤΕ...

Από τον Φώτη Περλικό
,,
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωση της χαιρετίζει την απάντηση-καταπέλτη που έδωσε ο Επίτροπος κ. ΜακΚρίβι στον ευρωβουλευτή του Συνασπισμού κ. Παπαδημούλη. Η ερώτηση του κ. Παπαδημούλη αφορούσε τα μέτρα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να εμποδίζουν εξαγορές εταιρειών, όπως ο ΟΤΕ, από ιδιώτες επενδυτές.
Ο Επίτροπος κ. ΜακΚρίβι στην απάντηση του σχετικά με τα μέτρα προστασίας των κρατικών μονοπωλίων τονίζει στον κύριο Παπαδημούλη ότι "η Επιτροπή δεν μπορεί να συναινέσει στη θέσπιση και την εφαρμογή τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η Επιτροπή έχει καθήκον να λάβει μέτρα προκειμένου τα κράτη μέλη να προσαρμόσουν τους κανόνες τους ώστε να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας."
Είναι ελάχιστα γνωστό ότι ίδιες απαντήσεις, για το ίδιο ζήτημα, έλαβε ο κ. Αλογοσκούφης από τον Επίτροπο κ. ΜακΚρίβι και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Καραμανλής από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο πρόσφατα. Αυτό συνέβη όταν η ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε στη διάρκεια της πρόσφατης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ευθυγραμμίσει με το κοινοτικό δίκαιο τον ελληνικό νόμο που απαγορεύει σε ιδιώτες να αποκτούν πάνω από το 20% των ελληνικών ΔΕΚΟ. Αντί όμως να αλλάξουν τον ελληνικό νόμο που παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο επιχείρησαν να αλλάξουν... το κοινοτικό δίκαιο με πονηρή τροπολογία που προσπάθησαν να εισάγουν στις αποφάσεις της συνόδου χωρίς, φυσικά, επιτυχία.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τη στήριξη του Συνασπισμού και των υπόλοιπων κομμάτων της Βουλής δίνουν, μαζί, μάχη στις Βρυξέλλες για να περισώσουν τον κρατικό έλεγχο των ΔΕΚΟ, επιβεβαιώνοντας ότι τα πέντε κόμματα της ελληνικής Βουλής δεν προωθούν παρά παραλλαγές μιας και μοναδικής πολιτικής, αυτής της αύξησης του κρατικού ελέγχου στην οικονομία και τη κοινωνία.
Στον αντίποδα όλων αυτών, η
Φιλελεύθερη Συμμαχία αναδεικνύει το αυτονόητο, δηλαδή ότι ο κρατική προστασία των μονοπωλίων και η έλλειψη ανταγωνισμού στην οικονομία θα υποβαθμίζει περαιτέρω την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και θα αυξάνει το κόστος τους. Η διατήρηση του κρατικού ελέγχου των ΔΕΚΟ θα έχει αρνητικές συνέπειες για την τσέπη του καταναλωτή και τον κρατικό προϋπολογισμό, θα αναστέλλει τις επενδύσεις στην Ελλάδα και θα μεταθέτει για το μέλλον τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους νέους που πλήττονται από την ανεργία.

21 σχόλια


  1. Σύσσωμη η αντιπολίτευση
    επιτέθηκε από το βήμα της βουλής στο ανοσιούργημα όταν οι βολευτές της ΝΔ ζητούσαν έκαστος ψιλοεξαιρέσεις για την πελατεία του.

    Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε το νομοσχέδιο.

    Σύσσωμη η αντιπολίτευση υπερψήφισε την πρόταση για δημοψήφισμα.

    Σύσσωμη πλην... Λακεδαιμόνιων. Οι Λακέδες και τα Δαιμόνια του "ρεύματος" ήταν απασχολημένα με τις θεσούλες που διεκδικούσαν.

    Σύσσωμη η αντιπολίτευση εκτός των βενιζελικών και του...

    vromokolous pisinous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχουμε την εμπειρία του πόσο "βελτιώθηκε" η σταθερή τηλεφωνία με τις ανάλογες ενέργειες.

    Ευχαριστούμε, αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αλήθεια κύριοι τησ ΦΣ,

    για τη Γαλλία και τη Γερμανία που σηκώνει εμπόδια σε ξένους επενδυτές να επενδύσουν σε στρατηγικές επιχειρήσεις, κουβέντα ε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σήμερα ψηφίζεται το Ασφαλιστικό και το μόνο βέβαιο από αυτή τη φασαρία είναι ότι όλοι μαζί έκαναν μια τρύπα στο νερό. * Μια τρύπα στο νερό έκανε η κυβέρνηση, αφού οι προβλέψεις του νόμου αναστατώνουν χωρίς να μεταρρυθμίζουν. Μόνο και μόνο η ενοποίηση των Ταμείων θα χρειαστεί καμιά δεκαετία για να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει- αν ποτέ συμβεί κάτι τέτοιο!

    Το μόνο που κατάφερε ενδεχομένως η κυβέρνηση είναι να βάλει χέρι σε κοινωνικούς πόρους και να νοικοκυρέψει λίγο τις πρόωρες συντάξεις. Σύμφωνα με μελέτη της ΓΣΕΕ, οι παρεμβάσεις αυτές εξασφαλίζουν στο ασφαλιστικό σύστημα ενάμισι με δύο χρόνια περαιτέρω βιωσιμότητα σε βάθος 30 χρόνων! Αντί, δηλαδή, να καταρρεύσει στα 30 χρόνια, θα καταρρεύσει στα 32. Αστειότητες! Α, να μην ξεχάσω: η κυβέρνηση πέτυχε να αναστατώσει και την κοινωνία. Τουλάχιστον έτσι δημιούργησε την εντύπωση ότι αυτό που προωθεί αποτελεί μεταρρύθμιση...

    * Μια τρύπα στο νερό έκαναν και τα συνδικάτα. Για άλλη μία φορά απέτυχαν να εξουδετερώσουν ένα κυβερνητικό σχέδιο εμπεδώνοντας στην κοινωνία την πεποίθηση ότι βαδίζουν από ήττα σε ήττα. Στην κατάσταση που βρίσκονται και με τα μυαλά που κουβαλάνε οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, δεν θα μπορούσαν να πετύχουν κάτι καλύτερο.

    Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα μόνο των συνδικάτων. Είναι πρόβλημα και για τη χώρα. Διότι μια κοινωνία χωρίς ισχυρά συνδικάτα και χωρίς αξιόπιστα κινήματα είναι μια κοινωνία ανυπεράσπιστη. Κι ενώ αυτή είναι, δυστυχώς, η κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας σήμερα, δεν βλέπω τους συνδικαλιστές να πολυνοιάζονται.

    * Μια τρύπα στο νερό έκανε όμως και η αντιπολίτευση. Το ΠαΣοΚ κατάφερε εν μέσω Ασφαλιστικού να ασχολείται με τις υποψηφιότητες για το Πολιτικό Συμβούλιο και κοινοβουλευτικά να βρίσκεται αλλού γι΄ αλλού: δεν είναι σοβαρή εικόνα ενός σοβαρού κόμματος όταν δεν έχει κάτι σοβαρό να προτείνει για ένα πρόβλημα που όλοι ομολογούμε ότι είναι σοβαρότατο.

    Ο Συνασπισμός έπαιξε στο συνηθισμένο ρεπερτόριό του: σκαρφίστηκε το κόλπο με το δημοψήφισμα για να πουλήσει μούρη στη γαλαρία και να δείξει ότι το ΠαΣοΚ είναι ουρά του. Και το ΚΚΕ, όπως πάντα, «βροντάει ο Ολυμπος, αστράφτει η Γκιώνα...».

    Ολοι- κυβέρνηση, συνδικάτα, αντιπολίτευση- έπαιξαν για τις εντυπώσεις. Με αποτέλεσμα να χάσουν και τις εντυπώσεις και την ουσία. Και όταν σε μια χώρα καταφέρνουν όλοι μαζί να κάνουν μια τρύπα στο νερό, δεν χρειάζεται να ρωτήσετε ποιος είναι τελικά ο χαμένος: μα η ίδια η χώρα!

    for the copypaste
    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kalhspera, diavaste politika kai parapolitika gia to pasok kai to synaspismo edw:
    http://homo-gr.pblogs.gr/2008/03/bomba-sto-pasok.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ???

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ!!!

    ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΤΕΛΕΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ Α.Ε. ΠΟΣΕΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ!!!

    ΩΣ ΠΟΤΕ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πήγα στό Site τής Φ.Σ.
    Αοριστολογίες, αντιγραμμένα φληναφήματα, μπουρδολογία μέ στράς περιτύλιγμα.
    Καί τό χειρότερο : Φούλ υποστηρικτές (καί πελάτες) τού κουκουλοραφείου "Ο ΔΑΦΕΡΜΟΣ".
    Κρύβουν τά ονόματά τους, λές καί ντρέπονται !
    Συμπέρασμα : Στήν Γυφτία, τόν γύφτο καί βασιλιά νά τόν κάνεις, σκατένια δόξα θ'άχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε φιλαράκια και γιάπηδες της Φιλελευθερης Συμμαχίας τι θέλετε να πείτε;
    Εσείς με μηδενικά ποσοστά και με πολιτική που υιθετείτε θέλετε τη συμπάθειά μας;
    ΟΧΙ καλά μου παιδιά. Με ΜΑΝΟΥΣ και ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΔΕΣ και ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥΣ δεν θα πάτε μακριά. Όσο είναι καιρός αλλάξτε πολιτική, γίνετε πιο ανθρώπινοι και η Αμερική - USA ξέρει να στηρίξει την πολιτική της και δεν θέλει αβανταδόρους σαν και του λόγου σας.
    Αγαπήστε πρώτα τη χώρα σας την Ελλάδα και μετά θα έρθει και ο,τιδήποτε άλλο.
    Ρε φιλαράκια την πολιτική της πλουσιας τάξης που προσπαθείτε να βγάλτε έξω αφήστε την, Κολωνακιώτες μπορεί να είστε αλλά ο λαός πολύ μακριά σας.
    Φιλελευθερες Συμμαχίες και άλλες αακίες και πολιτικές είναι μακριά από μας που ζούμε την πραγματικότητα της καθημερινότητας και βιοπάλης.
    Μάλλον χορτάτοι είστε. Και πολύ μάλιστα. Αντε γεια, και συνέλθετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προφανώς οι ΗΠΑ που προστατεύουν τα λιμάνια τους από αραβικά κεφάλαια είναι κρατικιστικές; Η Γαλλία που εμποδίζει την αγορά μεγάλων εταιρειών της όπως η ARCELOR; Το παραμύθι ότι οι ιδιωτικοποιήσεις οδηγούν αυτόματα σε μείωση τιμών και βελτίωση υπηρεσιών πρέπει να σταματήσει. Ο ΟΤΕ συντηρεί δίκτυο σε όλη την Ελλάδα, και το τελευταίο χωριό, ασκεί κονιωνική πολιτική (αλήθεια τις ρήτρες για τα ΑΜΕΑ στις προσλήψεις τα τηρεί ο ιδιωτικός τομέας), επιτρέπει το συλλογικό συνταγμτικό αγαθό του συνδικαλισμού (μήπως πρέπει να τον καταργήσουμε ή δεν εμποδίζεται στον ιδιωτικό τομέα;) και ταυτόχρονα, παρά τα προβλήματα των κομματικών παρεμβάσεων, διατηρεί μια υπεροχή σε επίπεδο υπηρεσιών. Η COSMOTE ανήκει σε ιδιώτη;
    Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι το κράτος αόριστα, είναι το πελατειακό κράτος μέσω των κομματικών παρεμβάσεων. Αυτές δεν αλλάζουν με ιδιωτικοποιήσεις, γιατί αλλιώς θα έχεις ιδιωτικά μονοπώλια ή ολιγοπώλια τα οποία θα κάνουν δουλειές με τους "κατάλληλους" πολιτικούς.

    www.aarvanitakis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προσοχή σε κάθε Φιλελέυθερη Φιλαμερικάνικη Συμμάχια, Ουράνιο Τόξο, Παρατηρητήρια του Ελσίνκι, Σαιεντολογίες κλπ. Είναι οι δούρειοι ίπποι που προσπαθούν να εγκαταστήσουν οι Αμερικανοί σε κάθε κράτος της ανατολικής κυρίως Ευρώπης. Ο σκοπός είναι να διασπαστεί και να διαχωριστεί κάθε κοινωνία σε πολλά κομμάτια με το γνωστό διαίρει και βασίλευε. Για αυτό υποστηρίζουν τις μειονότητες, τους ναρκομανείς και κάθε άλλο πιθανό μηχανισμό διάσπασης των κοινωνιών αυτών. Αυτό τους βολεύει ώστε παίρνοντας μαζί τους οι ΗΠΑ τις μειονότητες αυτές τις χρησιμοποιούν για τη διάσπαση όποιου κράτους τους προβάλει εμπόδια. Το ίδιο έγινε στη Γιουγκοσλαβία με τους Αλβανούς του Κοσόβου, το ίδιο έγινε στο Ιράκ με τον Σαντάμ Χουσείν δήθεν δικτάτορα (το θέμα είναι όμως ότι οι πολίτες καταλαβαίνοντας τις προθέσεις των ΗΠΑ ήταν στο πλευρό του Σαντάμ άσχετα αν ήταν δικτάτορας ή όχι), το ίδιο γίνεται και τώρα στην Ελλάδα με την προσπάθεια της Αμερικής για δημιουργία τουρκικής μειονότητας (καταργώντας τη συμθήκη της Λωζάννης) με μελλοντικό σκοπό την ανεξαρτητοποίηση της Θράκης και τη διάσπαση της Ελλάδας, τη δήθεν ύπαρξη τσάμηδων, όπως και όποια άλλη διάσπαση είναι δυνατή. Αυτό γίνεται ώστε να μπορούν να έχουν πολλά μέτωπα ανοιχτά ταυτοχρόνως με πολλά αδύναμα κρατίδια, αντί ισχυρών κρατών. Σε συνέντευξη του Κρις Σπύρου (Ελληνοαμερικανός, πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας Νιού Χαμσάίρ) στον Κούλογλου δήλωσε ότι "Για την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου διαφωνώ γιατί έτσι θα είχαμε 700 κρατίδια στην Ευρώπη, αλλά αυτή είναι η στρατηγικη των ΗΠΑ"!!! Δηλαδή η στρατηγικη τους είναι να διασπάσουν τον κόσμο σε όσο πιο μικρά και αδύναμα κρατίδια υπό τον έλεγχό τους. Μακριά λοιπόν από κάθε αντιρατσιστική πορεία που διοργανώνουν, μην τους δίνετε τη δύναμη που θέλουν. Ο ρατσισμός δε λύνεται με πορείες. Λύνεται με λόγια και εξηγήσεις, οι πορείες στοχεύουν στον κοινωνικό διχασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ιδιωτικοποιηση και δημιουργια συνθηκων Ανταγωνισμου, δεν σημαινει μετατροπη των κρατικων μονοπωλιων σε ιδιωτικα μονοπωλια (βλ.λιμανια)η ιδιωτικα ολιγοπωλια (βλ. ΔΕΗ).Για τη ΔΕΗ επιπλεον τα εξης.
    1.Εγινε διεθνης διαγωνισμος για τη χορηγηση αδειας στη Χαλυβουργικη Α.Ε.?
    2.Εγινε διεθνης διαγωνισμος στην περιπτωση των Γερμανων?
    3.Γιατι δεν εχει επεμβει η Επιτροπη Ανταγωνισμου -"Ανεξαρτητη Αρχη"- για παρανομια εκ μερους του Ελληνικου Κρατους?
    Διεθνως και επιστημονικα η κορυφαια αυτη παρανομια λεγεται"το απολυτο bid-που δεν εγινε ποτε- ringing )
    και τιμωρειται με καθειρξη των υπευθυνων...
    Εδω?
    Μπες στο www.stopcartel.org για περισσοτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είδαμε και τις ιδιωτικές εταιρείες που ανέλαβαν να υποκαταστήσουν τον ΟΤΕ τι κατάφεραν.Όποιος το δοκίμασε το μετάνιωσε πικρά.Και...πού'στε, έχει δίκιο ο σχολιαστής που λέει πως είσαστε χορτάτοι.Κάτι μου λέει πως μ΄αυτό το ποιματάκι, στις επόμενες εκλογές δεν θα βρείτε ούτε τη δική σας.Περαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βλέπω ότι το φαιοκόκκινο μέτωπο καλά κρατεί. Μερικοί δεν δύνανται να κατανοήσουν την πολιτική μακρυά από ακατάσχετη συνομοσιολογία.
    Είτε το θέλετε είτε όχι, η ΦΣ έχει εκφράσει με τον πιο σαφή τρόπο τις πλέον προωθημένες θέσης που έχουμε ακούσει από πολιτικό σχήμα (κατάργηση υποχρεωτικής στράτευσης, αποποινικοποίηση ναρκωτικών, διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους, δικαιώματα μειονοτήτων, κ.ά.).
    Οι (νεο)φιλελέυθερες θέσεις τους στα οικονομικά αξίζουν προσοχής - δεν απαντουν όμως σε πολλά ερωτήματα με τρόπο απτό.
    Αύτο που με εξοργίζει όμως είναι πως τον 21ο αιώνα, ακόμη η πλειοψηφία φοβόται την έννοια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, απωθεώνει ένα κρατικοδίαιτο σύστημα που έχει αποτύχει παταγωδώς, και ανέχεται να τον κυβερνούν εργατοπατέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε, ας μιλήσουμε καθαρά...
    Η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι επιτυχημένη στην Ελλάδα;
    Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι ή δεν κυρίως κρατικοδίαιτοι;
    Η ανταπόκριση από πλευράς της επιχειρηματικότητας απέναντι στους διάφορους αναπτυξιακούς νόμους είναι επαρκής; Μήπως ασχολούνται μόνο με τους αεριτζίδικους χώρους της ιοικοδομής και του τουρισμού;
    Τον ρόλο των τραπεζών στο έλεγχο της συνολικής ρευστότητας της οικονομοίας, με σαφείς επιπτώσεις στις δυνατότητες χρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων τον βλέπεις; Φταίει το κράτος για αυτή τη συμπεριφορά;
    Όσον αφορά στις ΔΕΚΟ, πολλά μπορούν να ειπωθούν, και για τα κόμματα, και για τα συνδικάτα, και για τις υπηρεσίες που παρέχουν. Αλλά υπάρχουν και ΔΕΚΟ που δουλεύουν καλά (ΕΛΤΑ 2002-2006). COSMOTE, ΔΕΗ μέχρι το 2004. Και αυτό έχοντας τεράστια βαρίδια από το πελατειακό κράτος. Ας σταματήσει αυτή η καραμέλα ότι ό,τι είναι κρατικό είναι αυτόματα μη αποδοτικό ενώ ό,τι είναι ιδιωτικό είναι ανταγωνιστικό. Αν ίσχυε αυτό η χώρα θα είχε νέες τεχνολογίες ή υπηρεσίες άλλους επιπέδου. Αλλά....
    Και κάτι ακόμα...
    Μην αξιώνεται για τον εαυτό σας τον τίτλο του ριζοσπαστικού ή του προωθημένου, υπάρχει και η προώθηση προς το κενό.... Εκτός αν είναι πρόοδος η αποδόμηση της κοινωνίας....

    www.aarvanitakis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οχι αλλους ιδιώτες "επενδυτές"
    Δεν έρχονται να επενδύσουν έρχονται να λεηλατήσουν την κρατική περιουσία να δημιουργήσουν καρτέλ, να μας κάνουν ζόμπυ της δουλειάς!
    Οχι στο καπιταλισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κ. Αρβανιτάκη, είμαι αυτός στον οποίο απάντησες.
    Συμφωνώ με τις παρατηρήσεις σου!
    Ξέρω αρκετά καλά τι σημαίνει ιδιωτική πρωτοβουλία στην Ελλάδα, και πόσο συνδεδεμένη είναι με την κρατική διαφθορά. Το ξέρω και απ' την εργασία μου πολύ καλα.
    Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή η διαπλοκή καλά κρατεί μεταξύ ιδιωτών και κράτους, ο δρόμος προς μια υγιή κοινωνία και οικονομία παύει να είναι ο ιδιωτικός τομέας. Δεν θα ανακαλύψουμε ξανά τον τροχό σ' αυτή τη χώρα!!!
    Υποστηρίζω την απελεύθέρωση των αγορών, όχι την ιδιωτικοποίηση των υπαρχουσών ΔΕΚΟ. Αυτό λίγο με ενδιαφέρει.
    Ιδού ένας αγώνας λοιπόν που θα έκανε και έμενα να κατέβω στους δρόμους. Η πάλη ενάντια σε αυτή τη διαπλοκή!!!!
    Υποστηρίζω εναν ιδιωτικό τομέα που εστιάζει στην καινοτομία και όχι στο πώς θα φτιάξουμε μια πειστική έκθεση ώστε να χτυπήσουμε ένα κρατικό ή ευρωπαικό project, το οποίο έλαχιστη τεχνογνωσία θα προσφέρει (πραγματικά ελάχιστη, συμφωνα με την εμπειρία μου...).
    Τα ζω καθημερινά στο χώρο εργασίας μου (Τεχνολογικό ινστιτούτο ΝΠΙΔ). Ζω την κατάντια ένα Ινστιτούτο να έχει μετατραπεί σε μηχανισμό που απλά χτυπάει ανούσια projects αντί να καινοτομεί στην έρευνα ή έστω να παρακολουθεί στοιχειωδώς τις τεχνολογικές εξελίξεις...
    Δεν διαφωνούμε βασικά. Ούτε θεωρώ τον εαυτού μου a priori προοδευτικό. Καταλαβαίνω όμως ότι κάτι φωνές που ακούγονται σε αυτό το site (και σε πολλά άλλα φόρα) σίγουρα ανήκουν στο παρελθόν. Και απ' τις παρατηρήσεις σου είμαι σίγουρος ότι το καταλαβαίνεις και εσύ.
    Φιλικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και κάτι ακόμα...
    Η σύμπλευση Λαικής δεξιας (Ψωμιάδης, Γιακουμάτος, αλλά και Παυλόπουλος, Χατζηγάκης) με τον πολιτικό Φιλελευθερισμό δεν αποτελεί θέσφατο. Δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία (βλ. Θάτσερ) αλλά ούτε και κανόνας.
    Η εκχώρηση της έννοιας του πολιτικού φιλελευθερισμού στη Δεξιά είναι η μεγαλύτερη ήττα της Αριστεράς. Είναι δυνατόν η ΦΣ να βάζει ανακοίνωση για θέμα καταπάτησης δικαιωμάτων μειωνοτήτων πιό γρήγορα και από τον ΣΥΡΙΖΑ;
    Καλά για το ΚΚΕ δεν μιλάω καν...
    Πού ειναι το προοδευτικό μπλόκ (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) να βγει και να κατακεραυνώσει τον αποκλεισμό των ομοφυλοφίλων από το σύμφωνο συμβίωσης; (Ο ΣΥΝ ΟΚ, εβγαλε ανακοίνωση, αλλά δεν μάχεται όσο πρέπει, είναι φανερή η αμηχανία του ακόμα σε αυτά τα θέματα....)
    Καλώς ή κακώς η ΦΣ έχει ενδιαφέρον σαν πολιτικός σχηματισμός. Αν και ανώριμος ακόμα, δεν διστάζει να τοποθετείται σε θέματα που δεν χαιδευουν τα αυτιά των δυναμει ψηφοφόρων της. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ!
    Εν αντιθέσει με το ΣΚΕ (Σταλινικό Κόμμα Ελλάδας) που σφηρίζει αδιάφορα. Όσο για το ΠΑΣΟΚ... στα να πάνε στο διάολο. Αυτοί ακόμα νομίζουν οτι χάσανε το 2004 λόγω ταυτοτήτων...
    Αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. loipon se antithesi me tous perissoterous apo panw eida to site sas kai pragmatika sas entharunw na sunexisete auto pou exete ksekinhsei.
    to sigouro einai oti uparxoun kales protheseis.Kai oti ola ta ypoloipa kommata ta exoyn kanei skata.akomh kai o syn poy yposthriza gia xronia. den mporw na katalabv pws deixnei toso upervallwn zhlo gia tous xrusolhrvmenous tempelhdes deh,trapeza ellados,olympiakh, anti na yposthrizei morfwmwnoys neoys -idiwtikoys ypallhoys- tvn 700 eyrw. eleos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αφιερωμένο στους νεοφιλελεύθερους..


    Είναι 1989 και κερδίζει ο Δρακουμέλ τις εκλογές. Μεταξύ των υπουργών που επιλέγει είναι και ο πατέρας του νεοφιλευθερισμού κ. Ανδριανόπουλος. Τον ξέρετε. Ο ανταγωνισμός είναι η προσευχή του.

    Η βενζίνη είχε ακόμη εβδομήντα δραχμές το λίτρο. (περίπου είκοσι λεπτά) Την μία μέρα απελευθερώθηκαν οι τιμές (η αγορά ήταν απελευθερωμένη ήδη ανεξαρτήτως των παραμυθιών που έχετε ακούσει)και την επομένη προς δόξαν του ανταγωνισμού έφτασε τις 190. (περίπου εβδομήντα λεπτά).

    Κι όμως. Υπάρχουν ακόμη μικρομεσαίοι χλιμίτζουρες που υπεραμύνονται ενός συστήματος παγκοσμίως αποτυχημένου.

    Σύνορα και όρια η μαλακία δεν γνωρίζει...

    επωνύμως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΦΣ, προχωρατε μπροστα, αυτα που λετε για μενα δεν ειναι καινουργια, και γι'αυτο αλωστε δεν εχω ψηφισει κανενα τους απο το 1981, ο κοσμος εκτος Ελλαδας τα'χει εφαρμοσει εδω και πολλα χρονια, εδω βεβαια αστα... (διαβαζεις το βλημα αποπανω που ζει στο μεσαιωνα και καταλαβαινεις)

    with love
    takis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν έχετε καταλάβει ότι 60 χρόνια μας δουλεύουν όλους ψιλό γαζί.
    Η κυβέρνηση με τα παπαγαλάκια τους δημοσιογράφους θέτουν συνεχώς θέματα ανούσια για να απασχολούνται τα κορόιδα οι πολίτες και οι κυβερνώντες με τους προστάτες τους λειλατούν συνεχώς την χώρα σε όλα τα επίπεδα.
    Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν λύση κανένα από τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες (παιδεία, υγεία, εργασία, ασφάλεια, συντάξεις, κ.α.).
    Ακόμα πληρωμένα διπλώματα εκδίδουν για να κονομάνε και εμείς να σκοτωνόμαστε στους απαράδεκτους δρόμους.
    Οταν χρειασθούμε το κράτος και της υπηρεσίες του που τόσο της έχουμε πληρώσει πρέπει να ήμαστε με το φακελάκι στο χέρι και κάποιον πολιτικό να πάρει τηλέφωνο.
    Κλέβουν και ρημάζουν την χώρα από της προμήθειες του στρατού έως τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς ποτέ κανείς να τιμωρείτε
    Αντί να τσακωνόμαστε συνέχεια μεταξύ μας και να ρίχνουμε το επίπεδο ας τοποθετηθούμε σοβαρά και επί της ουσίας με πιο τρόπο σκέφτεται ο καθένας ότι μπορεί να βρεθεί λύση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *